Hoofdinhoud

Ja, je kunt op donderdagavond terecht bij de tandarts in Tiel voor een behandeling of periodieke controle. Prodentics is op donderdag van 18:00 tot 20:30 geopend. 

In het weekend is tandartspraktijk Prodentics gesloten. Wel zijn wij op dinsdag al vroeg geopend, vanaf 07.00. Op donderdag zijn wij langer open, tot 20.30 uur.

Informeer ons alsjeblieft uiterlijk 24 uur van tevoren indien je jouw afspraak niet na kunt komen en/of wilt verzetten. Zo kunnen we andere mensen van dienst zijn in de vrijgekomen tijd. Indien je ons te laat of niet informeert over het niet na kunnen komen van jouw afspraak, zien we ons mogelijk genoodzaakt de voor jou gereserveerde tijd in rekening te brengen.

Tandartspraktijk Prodentics in Tiel heeft op eigen terrein 8 parkeerplaatsen voor auto's. Je kunt hier jouw auto gratis parkeren. Je bent vervolgens binnen enkele meters in onze tandartspraktijk. Mocht je in een rolstoel zitten, laat het ons weten. Wij helpen je graag even over het onhandige grind richting onze praktijk. 

Als we jouw gebit regelmatig controleren is de kans op problemen aanzienlijk kleiner. Daarom zien wij je bij voorkeur 2 keer per jaar, zo kunnen we je tijdig adviseren en is de kans een stuk kleiner dat je langs moet komen met een klacht.

Zeker kun je een vaste tandarts krijgen bij tandartspraktijk Prodentics in Tiel. Een duurzame vaste tandarts-patiënt relatie is voor tandartspraktijk Prodentics ontzettend belangrijk. [Op die manier kunnen we je beter structureel van noodzakelijke en gewenste mondzorg voorzien omdat we elkaar beter kennen. Sommige delen van een behandeling worden bij tandartspraktijk Prodentics (meestal) door een andere behandelaar uitgevoerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een preventie-assistente die de gebitsreiniging uitvoert. Uiteraard proberen we ook hierin een vaste assistente-patiënt relatie te realiseren. Tot slot heeft niet elke tandarts alle specialisaties in zijn/haar behandelaanbod. Dit kan betekenen dat je indien zo'n behandeling gewenst of nodig is, door een collega tandarts geholpen wordt.] 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat elektrische tandenborstels effectiever en beter zijn dan een gewone handtandenborstel. Een elektrische tandenborstel maakt meerdere en snellere trillingen waardoor het gebit beter gereinigd wordt en het tandvlees gezonder blijft. Bij Prodentics worden de Philips Sonicare verkocht omdat dit type elektrische tandenborstel klinisch bewezen heeft beter schoon te maken dan oscilerend roterende (ronddraaiend) elektrische tandenborstels.

Bij het maken van röntgenfoto's wordt maar een zeer kleine hoeveelheid röntgenstraling gebruikt (veel minder dan waar je aan blootgesteld wordt tijdens een vliegreis). Doordat de hoeveelheid straling zo laag is, is het maken van röntgenfoto's van je gebit niet schadelijk voor je gezondheid.

Hoe lang een verdoving duurt kan per persoon verschillen. Bij de één kan de tandartsverdoving na een half uur zijn uitgewerkt en bij de ander pas na 4 of zelfs 5 uur. Tot de verdoving is uitgewerkt, kun je beter geen warm voedsel eten of drinken. Je kunt dan immers niet goed voelen of dit te warm is.

Bij een gebitsreiniging haalt de preventiep-assistente, mondhygiënist of tandarts tandsteen en/of aanslag weg. Tandsteen ontstaat wanneer tandplak langere tijd aanwezig is en verkalkt. Dit gebeurt vooral op plekken die vergeten worden tijdens het poetsen. [Maar ook op plekken waar de uitgangen van de speekselklieren zich bevinden. We verwijderen het tandsteen omdat dit problemen aan het gebit kan veroorzaken. Het verwijderen gebeurt met een soort krabbertje of een apparaat dat het tandsteen lostrilt. Daarna polijsten we je gebit met een borsteltje en polijstpasta. Zo zijn we er zeker van dat er geen aanslag meer op je gebit zit. Ook ziet je gebit er hierdoor beter uit en voelt je mond weer heerlijk fris.] 

Soms werkt een tandarts op 2 stoelen (behandelkamers) 'tegelijk'. Op éen behandelkamer worden dan vooral controles gepland en op de andere behandelkamer alleen behandelingen. De tandarts werkt in dit 2 stoelen principe samen met een senior tandartsassistente, een preventie-assistente en een reguliere assistente. [Een senior tandartsassistente kan ook verdoven, vullen en diverse deelverrichtingen van behandelingen die onder de verantwoordelijkheid van de tandarts worden uitgevoerd. Een preventie-assistente geeft o.a. preventieve voorlichting en instructie en voert gebitsreinigingen uit. Als team wordt er dus in feite op 2 behandelkamers gewerkt waarbij het algemeen periodiek mondonderzoek en de eindcontrole van een behandeling door de tandarts worden gedaan.]

De rekeningen van tandartspraktijk Prodentics worden verstuurd via Infomedics. Bij Infomedics kun je een betalingsregeling aanvragen om je tandartsrekening te betalen. Met een betalingsregeling betaal je de rekening in maximaal 6 delen. Makkelijk als het bedrag te hoog is om in 1 keer te betalen, maar je wel elke maand een kleiner bedrag kunt missen. De regeling van Infomedics geldt voor rekeningen vanaf 20 euro. Je betaalt met automatische incasso als je de regeling zelf online aanvraagt. Voor elke rekening vraag je een aparte regeling aan.

Je vraagt de regeling het makkelijkst zelf online aan. Je betaalt dan ook met automatische incasso. Infomedics schrijft het bedrag dan elke maand van jouw rekening af. [Je kunt de betalingsregeling ook zelf aanvragen op de betaalpagina van jouw rekening. Je komt op de betaalpagina via de knop in jouw digitale rekening. Heb je een papieren rekening? Vul dan het betalingskenmerk van de rekening in bij de rekeningchecker. Weet je het betalingskenmerk niet? Neem dan contact op met de infomedics servicedesk op 036 – 2031900. Je kunt ook met Infomedics chatten, een e-mail sturen of bellen. Let op: je kunt bij de servicedesk geen regeling afsluiten met automatische incasso.]

 

Vraag een betalingsregeling aan >

Het kan soms een aantal weken duren voordat je de rekening via Infomedics ontvangt. Dit komt omdat de kosten van de behandeling door Infomedics eerst naar de verzekering worden doorgestuurd. Heb je vragen over (het uitblijven van) je rekening? Neem dan contact met ons op. 

De basisverzekering vergoedt momenteel alle tandheelkundige controles en heel veel verrichtingen bij kinderen van 0 tot 18 jaar. Alleen kronen, bruggen en orthodontie worden niet vergoed. Veel voorkomende verrichtingen zoals preventieve mondzorg, maken en/of beoordelen foto’s, verdoving en vullingenworden dus voor kinderen volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Of je tandartskosten volledig vergoed wordt als je 18 jaar of ouder bent, is afhankelijk van of je een aanvullende tandartsverzekering hebt afgesloten en welk pakket je gekozen hebt bij welke zorgverzekeraar. Bij tandartspraktijk Prodentics hebben we een systeem genaamd Zorgsom waarmee we kunnen inzien wat in jouw geval van toepassing is. Vraag hierna tijdens je bezoek aan onze praktijk. 

De praktijk heet sinds 29-08-22 Prodentics. Tandartspraktijk Prodentics in Tiel is de nieuwe naam van de praktijk sinds de overname van Mondmedicentrum Tiel door tandarts Gianfranco Munos Reinoso. Tot deze datum was de praktijk sinds 2014 onderdeel van Mondmedicentrum. Deze praktijk kwam voort uit een samenvoeging van de praktijken van tandartsen van Essen en Hoek. 

Kunnen wij je helpen?

Heb je last van je gebit? Kun je niet pijnvrij eten of drinken? Wil je graag een mooiere glimlach? Wil je advies van een van de professionele en betrokken tandartsen of mondhygiënisten van Prodentics? Wij helpen je graag!