Hoofdinhoud

Behandeling

De tandarts begint de behandeling met het maken van röntgenfoto’s om te kijken waar de ontsteking precies zit. Vervolgens maakt de tandarts de tand of kies open. Het aangetaste weefsel wordt verwijderd en de tand of kies wordt van binnen gereinigd met kleine vijltjes en een desinfecterende vloeistof. Bij tandartspraktijk Prodentics gebruiken we een operatiemicroscoop om de behandeling nauwkeuriger en dus beter uit te voeren. Nauwe of verkalkte kanalen zijn voor het blote oog namelijk niet goed zichtbaar. Met behulp van de microscoop kan de tandarts deze gebieden goed opsporen en ontdoen van alle bacteriën. Als alles echt goed schoon is, worden de kanalen tijdelijk afgesloten met een vulling. Na ongeveer een jaar wordt de tand of kies met een kroon afgesloten. Check voor een visuele impressie van de behandeling onderstaande video. 

Je accepteert momenteel geen marketing cookies, je dient deze te accepteren om deze video te kunnen bekijken.

Wijzig je cookie voorkeuren

Veelgestelde vragen

Een wortelkanaalbehandeling vindt onder verdoving plaats waardoor de behandeling niet pijnlijk is. Je kunt wel last van napijn krijgen. Dit kan enkele dagen aanhouden. Je kunt tegen de pijn een pijnstiller nemen. Een antibioticum is meestal niet nodig.

Er is een klein risico dat de wortelkanaalbehandeling niet tot het gewenste resultaat leidt. De kans op een nieuwe ontsteking is echter erg klein. We kunnen dan de behandeling herhalen. Als de ontsteking ook daarna niet verdwijnt, kan de tandarts of een kaakchirurg in overleg met u besluiten tot een wortelpuntoperatie (apexresectie). In sommige gevallen is er wanneer een wortelkanaalbehandeling niet slaagd geen ander alternatief dan het element te trekken. 

Een alternatief van een wortelkanaalbehandeling is het trekken van de tand of kies.

De kosten van een wortelkanaalbehandeling zijn afhankelijk van het aantal wortelkanalen dat behandeld wordt, de moeilijkheidsgraad van de behandeling, de toegankelijkheid van de wortelkanalen, of er gebruik gemaakt wordt van een microscoop en of de behandelde tand of kies wordt afgewerkt met een vulling of een kroon. Bij tandartspraktijk Prodentics maken we graag een begroting voor je. 

 

Plan een afspraak in >

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering verzekerd voor een wortelkanaal- behandeling. Bij volwassenen zit een wortelkanaalbehandeling niet in het basispakket. Wel kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Afhankelijk van de polis en zorgverzekeraar wordt de behandeling dan (meestal deels) vergoed.

Kunnen wij je helpen?

Heb je last van je gebit? Kun je niet pijnvrij eten of drinken? Wil je graag een mooiere glimlach? Wil je advies van een van de professionele en betrokken tandartsen of mondhygiënisten van Prodentics? Wij helpen je graag!