Hoofdinhoud

Een plaatje is een 'gedeeltelijk kunstgebit' dat uw eigen gebit aanvult. Een plaatje is minder sterk dan een frame. Een plaatprothese is goedkoper dan een frameprothese. Een kwalitatief vaak betere oplossing om een of een paar tanden en/of kiezen te vervangen zijn een brug en een implantaat met een kroon. Wil jij een plaatje of denk je een plaatje nodig te hebben?

 

Plan een intake kunstgebit in >

Klinisch Prothese Technicus Andres

Veelgestelde vragen

Een plaatje is een oplossing als er meerdere tanden en kiezen verloren of getrokken zijn én er ook nog eigen tanden en kiezen aanwezig zijn. Een plaatprothese is dan een soort gedeeltelijk kunstgebit dat je eigen gebit aanvult. Alternatieven die je in deze situatie hebt zijn een frame, een brug en kronen op een implantaten.

Een plaatje is de goedkoopste oplossing om een paar tanden en/of kiezen te vervangen. Een frame, een brug en kronen op implantaten zijn duurdere oplossingen. Kwalitatief gezien is een plaatje minder sterk/duurzaam dan een frame (ook een partiële prothese). Een frame gebruikt de elementen die je nog hebt, terwijl een plaatje het gebit aanvult. Esthetisch kan een plaatje wel fraaier zijn doordat er geen metaal zichtbaar is (zoals bij een frame)

Een plaatprothese (plaatje) kost inclusief techniekwerk tussen de € 300 en € 500. De kosten zijn o.a. afhankelijk van het aantal elementen waaruit het plaatje bestaat. Wanneer je een plaatje wenst en/of nodig denkt te hebben, zal tijdens een intake bij Prodentics een begroting worden gemaakt. 

Kunnen wij je helpen?

Heb je last van je gebit? Kun je niet pijnvrij eten of drinken? Wil je graag een mooiere glimlach? Wil je advies van een van de professionele en betrokken tandartsen of mondhygiënisten van Prodentics? Wij helpen je graag!