Hoofdinhoud

Preventieve voorlichting en instructie

 Onder preventieve voorlichting en instructie vallen bijvoorbeeld poetsinstructies, voedingsadviezen en uitleg over hoe je het beste kunt reinigen tussen je tanden en kiezen. Met de hulp van de preventie-assistente kun je de gezondheid van jouw gebit zelf op peil houden en problemen voorkomen. In de praktijk merken de preventie-assistentes van Prodentics bijvoorbeeld dat veel mensen niet weten hoe ze technisch gezien het beste kunnen poetsen of hoe ze moeten rageren of stoken.

"Professionele gebitsreiniging is zo belangrijk om je gebit gezond te houden"
Preventie-assistente Cheyenne

Professionele gebitsreiniging

Bij een professionele gebitsreiniging halen we tandsteen en/of aanslag weg. Tandsteen ontstaat wanneer tandplak langere tijd aanwezig is en verkalkt. Dit gebeurt vooral op plekken die vergeten worden tijdens het poetsen. Maar ook op plekken waar de uitgangen van de speekselklieren zich bevinden.

We verwijderen het tandsteen omdat dit problemen aan het gebit kan veroorzaken. Het verwijderen gebeurt met een soort krabbertje of een apparaat dat het tandsteen lostrilt. Daarna polijsten we je gebit met een borsteltje en polijstpasta. Zo zijn we er zeker van dat er geen aanslag meer op je gebit zit. Ook ziet je gebit er hierdoor beter uit en voelt je mond weer heerlijk fris.

 

Maak een afspraak 

Preventie-assistente Cheyenne

Preventie-assistente Cheyenne

Preventie-assistente Leonie

Preventie-assistente Leonie

Preventie-assistente Mara

Preventie-assistente Mara

Veelgestelde vragen

Bij Tandartspraktijk Prodentics in Tiel wordt preventieve mondzorg vooral verleend door preventie-assistentes en de mondhygiënist. In sommige gevallen wordt preventieve mondzorg ook door de tandarts verleend tijdens bijvoorbeeld een periodieke controle. 

Onder preventieve mondzorg vallen bij tandartspraktijk Prodentics in Tiel verrichtingen zoals:

 

> Preventieve voorlichting en instructie (M01)

> Gebitsreiniging (M03)

> Behandeling van gevoelige tandhalzen (M30)

> Fluoridebehandeling (M40)

> Mondbeschermer (M61)

De kosten van preventieve mondzorg (een behandeling bij de preventie-assistente) zijn afhankelijk van hoeveel tijd er nodig is voor gebitsreining en preventieve voorlichting en instructie. Deze verrichtingen worden per 5 minuten in rekening gebracht. Afhankelijk van jouw gebitssuatie is er meer of minder tijd nodig om je goed te helpen en wordt je geadviseerd om na een kwartaal, half jaar of jaar weer terug te komen. Bekijk voor meer informatie over de tarieven voor preventieve mondzorg de website van allesoverhetgebit.nl

Preventieve mondzorg wordt (net als bijvoorbeeld controles) voor kinderen tot 18 jaar volledig vergoed. Of preventieve mondzorg vergoed wordt als je  18 jaar of ouder bent, is afhankelijk van of je een aanvullende tandartsverzekering hebt afgesluiten en welk pakket je gekozen hebt bij welke zorgverzekeraar. Bij tandartspraktijk Prodentics hebben we een systeem genaamd Zorgsom waarmee we kunnen inzien wat in jouw geval van toepassing is.

Kunnen wij je helpen?

Heb je last van je gebit? Kun je niet pijnvrij eten of drinken? Wil je graag een mooiere glimlach? Wil je advies van een van de professionele en betrokken tandartsen of mondhygiënisten van Prodentics? Wij helpen je graag!