Hoofdinhoud

Wanneer de kaak volledig hersteld is van het trekken van de tanden en kiezen kan er gestart worden met de behandeling voor een volledig kunstgebit (volledige prothese). Meestal is dit +- 6 tot 12 maanden na het trekken van alle tanden en kiezen (na het edentaat worden) waarin je een noodgebit of immediaatgebit hebt gedragen. Er wordt dan eerst een gedetailleerde afdruk (precisie afdruk) gemaakt. Dit heet zo omdat deze afdruk voor een passend kunstgebit veel beter te maken is dan in een kaak die nog niet (volledig) hersteld is van het trekken van alle tanden en kiezen. Vervolgens wordt de beet bepaald en worden de kleur van de tanden en kiezen in overleg gekozen. Dan wordt het kunstgebit op maat voor jou vervaardigd in een tandtechnisch laboratorium. Zodra het kunstgebit gereed is, wordt het geplaatst in je mond. Heb jij nu een noodgebit of immediaatgebit en denk je dat je toe bent aan een volledig kunstgebit?

 

Plan een intake kunstgebit in > 

Klinisch Prothese Technicus Andres

Wanneer is jouw volledig kunstgebit toe aan vervanging?

Eens per 5 jaar kom je vanuit de basisverzekering in aanmerking voor een nieuw volledig kunstgebit. Wanneer in overleg met je tandarts of klinisch prothese technicus blijkt dat je huidige volledige prothese aan vervanging toe is en de termijn van 5 jaar (nadat je je huidige volledige prothese hebt gekregen) nog niet verstreken is, vraag dan toestemming aan je zorgverzekeraar. Bij Prodentics raden we je aan om minimaal 1x per jaar je volledige kunstgebit te laten controleren. De klinisch prothese technicus kan zo tijdig je kunstgebit rebasen of repareren als dit nodig is waardoor je het comfortabeler draagt en eerder succesvol 5 jaar je kunstgebit kunt dragen voordat een nieuwe vergoed wordt. 

Kunnen wij je helpen?

Heb je last van je gebit? Kun je niet pijnvrij eten of drinken? Wil je graag een mooiere glimlach? Wil je advies van een van de professionele en betrokken tandartsen of mondhygiënisten van Prodentics? Wij helpen je graag!