Hoofdinhoud

In het metalen frame is kunsthars bevestigd in de kleur van tandvlees waarin nieuwe tanden en/of kiezen zijn bevestigd. Een frame is een duurzamere oplossing dan een plaatje (plaatprothese). Een partiële prothese (plaatje of frame) is een kunstgebit waarmee een deel van de tanden en/of kiezen vervangen worden. Een kwalitatief vaak betere oplossing om een of een paar tanden en/of kiezen te vervangen zijn een brug en een implantaat met een kroon. Wil jij een frame of denk je een Frame nodig te hebben?

 

Plan een intake kunstgebit >

"Een frame is een duurzamere oplossing dan een plaatje (plaatprothese)"
Klinisch Prothese Technicus Andres Bink

Veelgestelde vragen

Een frame is een oplossing als er meerdere tanden en kiezen verloren of getrokken zijn én er ook nog eigen tanden en kiezen aanwezig zijn. Een frameprothese is dan een soort gedeeltelijk kunstgebit dat je eigen gebit aanvult en hierbij de elementen die u nog heeft op de juiste wijze gebruikt. Alternatieven die je in deze situatie hebt zijn een plaatje, een brug en kronen op een implantaten.

Kwalitatief gezien is een frame beter dan een plaatje. Een frame gebruikt de elementen die je nog hebt en is sterker dan een plaatje. Esthetisch is een frame wellicht minder fraai en een frame is ook duurder dan een plaatje. 

Een frame kost inclusief techniekwerk tussen de € 850 en € 1200. De kosten zijn o.a. afhankelijk van het aantal elementen waaruit het Frame bestaat. Wanneer je een frame wenst en/of nodig denkt te hebben, zal tijdens een intake bij Prodentics een begroting worden gemaakt. 

Een frameprothese (gedeeltelijk kunstgebit) wordt (deels) vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering. Hoeveel vergoeding je ontvangt vanuit de zorgverzekering is afhankelijk van welke aanvullende tandartsverzekering je hebt afgesloten. Voor een frameprothese geldt geen eigen risico. 

Kunnen wij je helpen?

Heb je last van je gebit? Kun je niet pijnvrij eten of drinken? Wil je graag een mooiere glimlach? Wil je advies van een van de professionele en betrokken tandartsen of mondhygiënisten van Prodentics? Wij helpen je graag!