Hoofdinhoud

Tandartspraktijk Prodentics in Tiel heeft als een van de eerste in Nederland de Dental 3D Primeprint van Dentsply Sirona in huis. 3D-printen vereenvoudigt het behandelproces voor de tandartsen van Prodentics. Het maken van een handmatig model vergt veel tijd en maakt menselijke fouten mogelijk, wat kan resulteren in meer stoeltijd voor de patiënt en meer werk. De belangrijkste toepassingen waarbij Prodentics het 3D-printen gaat inzetten zijn dentale spalken, tandheelkundige modellen en implantaatgeleidingen. 

Betere patiëntervaringen met 3D-printen

3D-geprinte mondhulpstukken kunnen beter individueel worden aangepast dan handmatig geproduceerde producten. Dit betekent dat ze nauwkeuriger zijn en de patiënt beter passen. Dat kan weer leiden tot een meer comfortabel behandelplan voor patiënten en een snellere verwerking die minder en kortere bezoeken aan de praktijk met zich meebrengt. Het maakt ook een meer gepersonaliseerd behandelplan voor patiënten mogelijk. De tijdsbesparing door intern hulpstukken te produceren betekent dat ze in veel kortere tijd kunnen worden geproduceerd en passend gemaakt. Dit draagt bij aan versnelling van het behandelplan en verhoging van de patiënttevredenheid. Bovendien verhogen digitale instrumenten de patiëntveiligheid en brengen kruisbesmetting onder controle. 

Je accepteert momenteel geen marketing cookies, je dient deze te accepteren om deze video te kunnen bekijken.

Wijzig je cookie voorkeuren

Dentale spalken 

Dentale spalken zijn uitneembare plaatjes van plastic dat u over uw tanden en kiezen kunt schuiven. Met een spalk kunt u de gevolgen van het tandenknarsen en klemmen verminderen. Dentale spalken zijn per patiënt op maat gemaakt en kunnen met 3D-printen met een grotere nauwkeurigheid worden gemaakt dan met analoge methodes.. Door de nauwkeurigheid van 3D-printen kunnen de tandartsen van Prodentics in Tiel goed passende hulpmiddelen bieden die het ongemak van patiënten minimaliseren. 

 

Tandheelkundige modellen 

Met 3D-geprinte tandheelkundige modellen kunnen de tandartsen van Prodentics in Tiel full arch, kroon- of brugmodellen creëren, die helpen bij het plannen van restauraties van gebitsprotheses of andere procedures. Een nauwkeurig model van de mond van de patiënt kan helpen bij de diagnosestelling en het uitvoeren van de chirurgische ingreep. Maar het kan ook patiënten precies tonen hoe de behandeling wordt uitgevoerd en zicht geven op de verwachte resultaten.  

 

Implantaatgeleidingen

Implantaatgeleidingen kunnen worden geproduceerd om te assisteren in chirurgische procedures en om te waarborgen dat die nauwkeurig worden uitgevoerd. Dat laatste betekent dat toevoegingen zoals implantaten goed passen, met de mogelijkheid om meerdere holtes te printen in complexere casussen.  

3D geprint gebitsmodel

Kunnen wij je helpen?

Heb je last van je gebit? Kun je niet pijnvrij eten of drinken? Wil je graag een mooiere glimlach? Wil je advies van een van de professionele en betrokken tandartsen of mondhygiënisten van Prodentics? Wij helpen je graag!